2013. november 29., péntek

Egy karrier szomorú vége: Britney Jean


Britney Spears nyolcadik stúdióalbuma ugyan csak december 3-án kerül a boltok polcaira, a rajongók az iTunes Radio jóvoltából már hallhatták a Britney Jean-t. Tudni kell, hogy ezt az albumot már akkor gyászoltam, amikor kiderült, hogy Will.I.Am a vezető producere, majd amikor a Work Bitch kijött első kislemezként, elkezdtem szervezni a temetést. A lemez sajnálatos módon elvárásaimnak megfelelő lett, és minden merész reményemet földbe tiporta.

A Britney Jean, ami az énekesnő legszemélyesebb albumának volt beharangozva, csak annyiból kötődik Britney-hez, hogy az énekesnő minden dalban írt. A lemezen szinte kizárólag Will.I.Am munkája érződik, ami miatt az egész egy zenei katyvasz lett. A Body Ache-t, a Now That I Found You-t és a Til It's Gone-t senkinek sem ajánlom, mert szerintem még egy rosszabb fajta David Guetta albumon se állnák meg a helyüket rendkívül gagyi, elcsépelt és fülbántó dance (?) hangzásukkal. Az It Should Be Easy - melyben Will.I.Am nem csak producerként működött közre, hanem énektudását is prezentálja - Britney karrierjének legrosszabb dala lett. Azt hiszem, az mindent elárul a Britney Jean színvonaláról, hogy a Work Bitch, melyet az év legnagyobb zenei csalódásának gondolok, az ötödik legjobb dal a 14 dalos deluxe változaton.
Mindezek mellett azonban kerültek jó dalok is az albumra: mondanom se kell, hogy ezek egyikébe se nyúlt bele Will.I.Am mindent szemétté változtató keze. A Grammy-díjas William Orbit által készített albumindító dal, az Alien elhiteti a hallgatóval, hogy az album akár jó is lehet. A Sia Furler-írta Perfume-ben Britney megmutatja elképesztően különleges hangját, ami hatalmas plusz. A Tik Tik Boom a személyes kedvencem, a Passenger pedig szintén egy slágeres hangzású, nagyon erős dal. Ha az egész album ilyen stílusú volna, én örömmel rohannék a boltba megvenni harmadikán, de így, hogy olyan borzalmak is rákerültek, mint az It Should Be Easy, valamint olyan altatók, mint a Chillin' with You, lehet, hogy ez lesz az egyetlen Britney-album, ami hiányozni fog a gyűjteményemből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése