2013. február 3., vasárnap

2012 legjobb albumai

Szinte szokásommá vált, hogy minden évben összeállítok egy listát az év legjobb albumaiból. Most azonban első alkalommal ezt a neten is publikálom. Tehát íme 2012 legjobb albumai a véleményem szerint.

1.) Christina Aguilera - Lotus
Christina Aguilera visszatérését az egész világ nagyon várta, ám az RCA bénázásai kapcsán nem hogy nem zengett nagyot, még csak meg sem kondult ez a comeback. Habár Xtinának nagyon jó hangja van, és kétségtelenül jó dalokat ír, promóció nélkül manapság már semmi sem eladható. Az eladásokból ugyan nem látszik, de szerintem a Lotus az év legjobb albuma. Hogy miért? Mert slágeres hangzású, mégis művészi. Christina minden dalban megcsillogtatja páratlan hangját, és a számok egytől egyig vezethetnék a billboardot. Arról nem is beszélve, hogy a Cease Fire, a Your Body vagy az Army of Me az év legjobb dalai közé tartoznak. Az album nálam már túl van az 500 hallgatáson, tehát bátran kijelenthetem, hogy a Lotus az év lemeze!

2.) P!nk - The Truth About Love
Tavaly nem csak Christina Aguilera visszatérésétől volt hangos a zenei világ. Ugyanis P!nk is tavaly jött vissza a zenei életbe első gyerekének születése után. Habár az album előfutára, a Blow Me (One Last Kiss) egyáltalán nem olyanra sikeredett, amilyet mindenki várt P!nk-től, és emiatt mindenki úgy gondolta, hogy az énekesnő nem ugyanaz már a baba után, egy pörgős és kellemes rockos CDt hozott össze. A lemezről kiemelném a Where Did the Beat Go?-t és a Walk of Shame-t, habár a legjobb dalok sajnos nem kerültek rá az albumra, hiszen az iTunes bónusz-számok a személyes kedvenceim. Míg a Timebomb pörgős és megmozgat, a Chaos&Piss abba a jóféle P!nk-től már megszokott (I Don't Believe You vagy Nobody Knows) depresszióba küld engem. A The Truth About Love egyértelműen megérdemelné, hogy az év albuma lehessen, ha a Lotus mondjuk idén jelent volna meg.

3.) Madonna - MDNA
2012 a nagy visszatérésekről szólt. És számomra mindegyik ütött. A harmadik helyezett is egy nagy visszatérő-lemez, Madonna új korongja. Habár az 54-éves popdíva túl mainstream albumot hozott össze, és első hallgatásra a CD nagyon nyers és átlagos, másodikra vagy harmadikra függővé teszi az embert. A dance-s hangzású album - szokás szerint - hatalmas stílusváltás volt a pop királynőjétől, még is kerültek rá "mesterművek". Ha valaki esetleg a sokadik hallgatás után sem szeret bele Madonna új, dance-s stílusába, annak ott van például a Golden Globe-díjas Masterpiece vagy a Nicki Minaj-zsal kiegészült I Don't Give A. Az senkit nem ért meglepetésként, hogy Madonna minden dalának írásában közreműködött, az viszont annál inkább, hogy egyik kislemez sem tudott felkapaszkodni a Billboard élére. Az albumról a személyes kedvencem a Gang Bang és a Masterpiece. Nekem az MDNA a kedvenc Madonna-CDim közé tartozik jelenleg.

4.) Cheryl - A Million Lights
Cheryl új albuma az év meglepetése volt számomra, ugyanis a 3 Words és a Messy Little Raindrops után nem vártam sokat az énekesnő szólókarrierjétől. Az új lemezt eredetileg meg se akartam hallgatni, de a sok pozitív visszajelzés miatt végül letöltöttem - és csodák csodájára elnyerte a tetszésem. Szerintem Cheryl-nek mind a válás, mind a stílusváltás nagyon jót tett, hiszen így sikerült összehoznia egy olyan albumot, amit nem csak, hogy letöltöttem, de meg is vettem. Annak ellenére, hogy Cheryl nincs a topon hangilag, a lemez 100%-ban élvezhető. A legjobb dal egyértelműen a címadó, de érdemes meghallgatni a Screw You-t vagy a One Thousand-et is. Szokás szerint, a Will.I.Am által írt dalok hanyagolhatók.

5.) Adam Lambert - Trespassing
Micsoda meglepetés - egy újabb visszatérő! Az American Idol hatszázadik szériájának második helyezettje idén jelentette meg második stúdióalbumát, mely az alacsony eladások ellenére is vezette az amerikai nagylemezlistát. A lemezen helyet kaptak olyan pörgős, bulizós számok, mint a Cuckoo vagy a Never Close Our Eyes, valamint olyan gyönyörű balladák - amiket Adam hangja csak még jobbá tesz - mint az Underneath vagy az Outlaws of Love. Én nagyon örülök neki, hogy Adam a második albumával ki tudott lépni a "Meleg vagyok" árnyékból, ami a For Your Entertainment erán végigkísérte, és így sikerült összehoznia egy remek albumot.

Az év csalódásai
1.) Rihanna - Unapologetic
2.) Alexandra Burke - Heartbreak on Hold
3.) Nicki Minaj - The Re-Up

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése