2013. december 28., szombat

Britney újra a színpadon: még mindig semmi


Mostanában csak rosszat lehet olvasni a blogomon a legendás énekesnőről, Britney Spears-ről: visszatérő kislemezét, a Work Bitch-et nagyon lehordtam, nyolcadik stúdióalbumát, a Britney Jean-t pedig szörnyűnek tituláltam. Most azonban elkezdődött az énekesnő két évig tartó Las Vegas-i rezidenssége, és ez újabb negatív hangvételű bejegyzést kívánt.

A Britney: Piece of Me névre keresztelt koncertsorozatot Britney nagy színpadra való visszatéréseként harangozták be a kevésbé igényes Femme Fatale Tour után. Én azonban nagyon kevés különbséget látok a két turné között. A show ugyanúgy nagyon profin, látványosan van megszervezve, mint az előző Britney-showk mindegyike, rengeteg profi táncossal, egyedülálló látványtechnikával, különleges attrakciókkal. Egy dolog hibádzik a koncertben: Britney személye. Az énekesnő annyira amatőr módon rontja el az egész showt jelenlétével, mintha nem lenne 15 éve a pályán. Igaz ugyan, hogy ráerőltettek egy erős, relatív nehéz koreográfiát, azonban az énekesnő olyan szaggatottan adja elő mindezt, hogy teljesen érezhető, hogy egyáltalán nem tud táncolni. Továbbá az is érződik, hogy egy önálló mozdulata sincs a két órás koncert folyamán: mindent különböző koreográfusok terveztek meg helyette. Mindez nem lenne probléma, hiszen Madonna koncertjein is hasonló a helyzet, azonban Britney - mint rövid és tragikus színészi pályafutása során is kiderült - nem jó színész. Minden karmozdulatnál lehet érezni, hogy az énekesnő személyiségétől távol áll, és hogy komoly koncentrációt igényel. A másik hatalmas probléma a Piece of Me koncertsorozattal az, hogy Britney még a megszokottnál is kevesebbet énekel élőben: konkrétan egy hangot se. Míg korábbi turnéin a lassú számoknál, sőt egy-egy gyorsnál is hallatta valódi hangját, ezen a legújabbon még az Everytime-nál is csak tátog.
Azok alapján a videók alapján, amiket láttam, a Las Vegas-i koncertsorozat szinte már pofátlanul igénytelen lett Britney részéről, és attól félek, hogy ha a kritikusok lehúzzák a turnét - amit meg is fognak tenni - az énekesnő karrierjének végére végleg pont kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése