2013. december 30., hétfő

Egy vegyes év után végre jó következik?

2013-mal egy nagyon változatos és vegyes popzenei évet zárunk. Jöttek ki nagyon jó albumok, hatalmas csalódások, zseniális dalok, tipikus slágerek, sablonos és elvont alkotások. 2014-re azonban - mint jellemzően minden következő zenei évre - pozitívan tekintek.

Jövőre albumokban nem fogunk hiányt szenvedni. Az évet a januári Pulses indítja, melyet az amerikai popduó, a Karmin még idén ki akart adni, azonban az Epic Records valamiért visszatartotta. Az album vezető kislemeze, az Acapella 2013 legjobb dalainak egyike, ezért remélem, hogy az elméletben márciusban megjelenő Pulses hasonló színvonalú és stílusú lesz. Lily Allen visszatérő kislemeze, a Hard Out Here már megjelent, és a Lily-től már megszokott stílust képviseli. Az album minden valószínűség szerint nemsokára érkezik. A Voice-zsűritagként visszatérő Shakira is év elejére ígérte új albumát (ez nyilván nem így lesz), mely az előrejelzések szerint a She Wolf vonalát fogja folytatni. Az első kislemeznek szánt Truth or Dare legalábbis nagyon dances hangzású, valamint az elmúlt évben az énekesnő olyan előadókkal dolgozott együtt mint Afrojack vagy Sebastian Ingrosso. Kíváncsi vagyok az eredményre, de nem szeretném, ha Shakira is elmenne egy semmilyen, sablonos dances irányba, és lecsúszna a felkapaszkodni próbáló legendák közé. Jennifer Lopez új albuma egy rejtély. Az előfutár Live It Up még tavasszal kiadásra került, a lemezről azonban még mindig semmi hír. Az első kislemez véleményem szerint förtelmesen rossz, és ha Jenny előző albumainak tendenciáját figyeljük, egy a single-höz hasonló stílusú CD-t várhatunk tőle jövőre. Pixie Lott harmadik, frappánsan Pixie Lott névre keresztelt stúdióalbuma is 2014 júniusára várható, és a promóciós kislemezként megjelent Heart Cry alapján visszafordul a Turn It Up stílusához. Az első kislemez az albumról az eredetileg Christina Aguilera-nak és Cee Lo Green-nek íródott Nasty lesz, mely egy nagyon ütős popdal. Lana Del Rey Tropico című rövidfilmje premierjén bejelentette, hogy a hírekkel ellentétben nemhogy nem vonul vissza, de 2014-ben kiadja második stúdióalbumát, az Ultraviolence-t. Állítólag nem várható stílusváltás az énekesnőtől, tehát remélhetőleg egy a zseniális Born to Die-hoz hasonló albumot kapunk. Rita Ora annak ellenére, hogy beharangozta, nem adott ki új albumot idén, így a második lemez megjelenése feltehetőleg 2014-re várható. Rihanna a Diamonds World Tour miatt megszakította minden évben új album sorozatát, azonban már elkezdett dolgozni nyolcadik stúdióalbumán. Remélhetőleg nem megy tovább abba az igénytelen irányba, amerre az Unapologetic indult. Madonna és Ke$ha új albuma is megerősítetten a jövő évre várható, valamint elképzelhető még, hogy Aura Dione és Adam Lambert is új albummal jelentkeznek.


Jövőre szintén sok turné fogja járni a világot, így Európát is. Koncertek terén az év Ellie Goulding februári bécsi koncertjével fog kezdődni, mely egy éven belül az énekesnő második showja lesz az osztrák fővárosban. Mindenképp érdemes meghallgatni a különleges hangú énekesnőt egy személyes, csupán 4.000 fős koncerten. (Én ott leszek) Justin Timberlake már elkezdődött világ körüli turnéja jövőre kontinensünkre érkezik, és június elején Bécsben is megáll. A színpad talán az elmúlt évek legnagyobb alapötletén alapul, és JT híresen jó élőben: érdemes kimenni annak, aki - velem ellentétben - szereti új albumait. Beyoncé egy év után ismét Európába érkezik The Mrs. Carter Show turnéjával, melyhez feltehetőleg 2014-ben már hozzáadja új albumán szereplő dalait is. A turné második európai része azonban a jelenlegi állás szerint nem jön Közép-Európa egyik városába se. Katy Perry az Egyesült Királyságban kezdi meg harmadik albumát támogató turnéját májusban. Utána feltehetőleg Európába érkezik, és tőle várható egy budapesti koncert is. Miley Cyrus májusban szintén Európába érkezik, június 10-én lép fel a Stadthalle-ban. Miley az elmúlt évben bebizonyította, hogy nagyon tud énekelni, és remélhetőleg a turnén visszafogja majd a fenekét. Cher a Farewell Tour után újra színpadra áll jövőre a Dressed to Kill Tour keretében. A zseniális hangú énekesnő legújabb, valószínűleg utolsó turnéját nem szabad kihagyni, már ha a júliusig tartó amerikai rész után Európába is ellátogat. Lady Gaga szintén turnéra indul 2014-ben, és egy elég rövid amerikai koncertsorozat után augusztusban minden bizonnyal Európa felé fordul. Az énekesnő híres nagy showjairól, úgyhogy ez is egy kötelező program a következő évre. Shakira és Ke$ha is turnét ígérgetnek 2014-re, ezek azonban még nincsenek megerősítve.
Mint láthatjuk, 2014 is eseménydús év lesz a popzenében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése