2013. december 29., vasárnap

Egy legenda legjobbjai

A rengeteg negatív (többek között a tegnapi) Britney Spears-kritikát ellensúlyozván így, hogy az énekesnő 15 éve van a pályán, elérkezett az ideje egy listának, mely a 10 kedvenc dalomat mutatja be az énekesnőtől.


10.) Tik Tik Boom (feat. T.I) (Britney Jean - 2013)
Britney visszatérő albumát, a Britney Jean-t nagyon lehúztam, hiszen valóban egy förtelmes lemez. Azok a dalok azonban, amelyekbe Will.I.Am mindent elrontó keze nem nyúlt bele, kifejezetten jók lettek. Ilyen például a Passenger, vagy a T.I-jal közös Tik Tik Boom. Fülbemászó, belevaló popdal.


9.) 3 (The Singles Collection - 2009)
Az énekesnő második válogatáslemezét beharangozó 3-t teljesen véletlenül találtam meg a youtube-on a megjelenés utáni napon. A dal elsőre megfogott, ez volt az első dal, aminek kiszótáraztam és lefordítottam a dalszövegét, és a megismerés utáni két hétben legalább 200-szor meghallgattam.

8.) Seal It with a Kiss (Femme Fatale - 2011)
A Seal It with a Kiss első hallgatásra beolvadt a Femme Fatale többi dala közé, csak sokadszorra tűnt fel, hogy mennyire kivételesen jó. Azóta azonban nagyon szeretem, mert szerintem ez az átmenet Britney régi és új stílusa között - a szövege és a dallama az In the Zone-t idézi, míg hangzása egyértelműen a Femme Fatale-hoz csatolja.

7.) Me Against the Music (feat. Madonna) (In the Zone - 2003) 
A pop két legikonikusabb énekesnőjének duettje minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb közreműködés (Beyoncé és Shakira, Rihanna és Britney, valamint Lady Gaga és Xtina közöse mellett) a műfajban. A dal emellett zseniális, a klipje is nagyon jó, és a tény, hogy Madonna és Britney összeálltak egy dal kedvéért lenyűgöző.

6.) Hold It Against Me (Femme Fatale - 2011)
A Femme Fatale előfutára első hallásra nagyon elütött Britney korábbi popos vonalától egyértelmű dance stílusával, azonban egy idő után hipnotikussá vált, és elnyerte a tetszésem. Mostanra a dal a hatodik kedvenc Britney-számommá lépett elő.

5.) Amnesia (Circus - 2008)
A Circus különböző bónuszdalai egytől egyig jobbak lettek, mint a legtöbb dal az album standard változatán. Ilyen az Amnesia is, melybe első hallgatásra beleszerettem. Sajnálom, hogy úgy állították össze a Circus dallistáját, ahogy, ugyanis a bónuszdalokon kívül az era kiadatlan dalai (pl.: Dangerous) is nagyon jók.

4.) Break the Ice (Blackout - 2007)
A sötétebb hangvételű Blackout sok rajongó kedvenc Britney-albuma annak ellenére, hogy megbukott. Habár én nem tudnék választani kedvencet, vitathatatlan, hogy a 2007-es album nagyon jó. Erről a mesterműről a legjobb dal a kislemezként is megjelent Break the Ice, mely azonban az énekesnő összeomlása miatt egyáltalán nem kapott figyelmet. Ez felettébb sajnálatos, tekintve, hogy az énekesnő egyik legjobb daláról van szó. 

3.) Touch of My Hand (In the Zone - 2003)
Britney minden interjúban azt nyilatkozza mostanában, hogy a kedvenc olyan dala, amit ő maga írt a Touch of My Hand. Meg tudom érteni, tekintve, hogy a misztikus hangzású, önkielégítésről szóló dal magával ragadó, és átérezteti a rajongóval az énekesnő helyzetét. Ennek mindenképp kislemeznek kellett volna lennie.

2.) Up N' Down (Femme Fatale  - 2011)
A Femme Fatale-lal hasonló a helyzet, mint a Circus-szal, a deluxe edition dalai magasan verik a legtöbb standard-számot. A He About to Lose Me Britney egyik legjobb balladája, a Don't Keep Me Waiting rockos hangzásával sokak kedvence, az Up N' Down pedig az énekesnő egyik legjobb dala. Mindenképp örvendetes, hogy Britney előadta a Femme Fatale Tour-on ezt a dalt is figyelembe véve a rajongók igényeit.

1.) Do Somethin' (Greatest Hits: My Prerogative - 2004)
Az énekesnő első válogatásalbumára felkerült, kislemezként is kiadott Do Somethin' véleményem szerint Britney valaha megjelent legjobb dala. Elmondani se tudom, mennyire szeretem ezt a számot, megmagyarázni pedig végképp nem. Lényeg a lényeg, a Do Somethin' szerelem volt első hallásra, és azóta is, 9 évvel később a legjobb Britney-dalnak tartom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése